Api life Var

Api life Var
8. December 2016. No Comments Proizvodi za pčele admin

Traka za košnicu, za pčele

Djelatne tvari:

  • timol 8,00 g
  • eukaliptusovo uje 1,72 g
  • kamfor racemični 0,39 g
  • levomentol 0,39 g

 

Ciljne vrste životinja: medonosna pčela (Apis mellifera).

Indikacije za primjenu:

Suzbijanje varooze pčela uzrokovane grinjom Varroa destructor.

Količine koje se primjenjuju i put primjene: 1 traka svakih 7 dana u svaku pčelinju zajednicu/košnicu. Za cjeloviti tretman treba utrošiti po 4 trake za svaku zajednicu/košnicu. Pčele se liječi 1x na godinu.

Primjena: prilikom tretmana izvadi se jedna traka iz vrećice i postave na četiri ugla iznad okvira s medom, i to dovoljno daleko od legla koje je smješten u sredini košnice. Tada se košnica zatvori i proizvod se ostavi da djeluje tijekom 7 dana.

Traka se primjeni tako da se razlomi (rasiječe) na 3-4 komada, koje se postavi na uglove košnice. Postupak se ponovi 3 puta uzastopce tj . ukupno 4 puta. Na kraju tretmana moraju se ukloniti komadi trake koji su eventualno zaostali u košnici.

 

Idealna vanjska temperature za dobru djelotvornost pri liječenju je između 20-25°C. Može se očekivati da će proizvod biti nedovoljno djelotvoran ako je prosječna vanjska temperatura niža od 15°C.

Kako bi se postigao najbolji učinak, proizvod treba koristiti u kasno ljeto nakon što je izvrcan med i kad se veličina pčelinjeg legla smanji. Ne primjenjivati kada su najviše dnevne temperature iznad 30°C.

Karencija med: 0 dana.

Pakiranje: proizvod je dostupan u pojedinačnom pakiranju (jedan paket, žuti omot s 2 trakice) ili u kutiji sa 100 paketića.

Proizvod se izdaje na veterinarska recept.

Proizvođač: Chemicals Laif

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *