VETBUTON 100 mg/ml

VETBUTON 100 mg/ml
28. September 2022. No Comments Pripravci s učinkom na probavni sustav admin

VETBUTON, 100 mg/ml, otopina za injekciju za goveda, svinje, konje, ovce i koze.

Jedan (1) ml sadržava:Djelatna tvar:  Menbuton 100,00 mg

Pomoćne tvari:Klorokrezol 2,00 mg;Natrijev metabisufit (E223) 2,00 mg

INDIKACIJE ZA PRIMJENU:Veterinarsko-medicinski  proizvod (VMP) se primjenjuje za poticanje jetreno-probavne aktivnosti  u slučajevima  probavnih poremećaja i zatajenja jetre.

CILJNE VRSTE ŽIVOTINJA:Govedo, ovca, koza, konj i svinja.

KONTRAINDIKACIJE: VMP sene smije primjenjivati u slučaju preosjetljivosti  na djelatnu tvar iii na bilo koju pomoćnu tvar te sene smije primjenjivati životinjama  s bolestima srca iii životinjama u kasnom stadiju graviditeta.

Posebne mjere opreza prilikom primjene na životinjama

Konjima se VMP smije primjenjivati  samo polako u venu. Primjena u venu mora biti spora (ne kraća od 1 minute) kako bi se izbjegle nuspojave. Injekcijom u mišić ne smije se primijeniti  više od 20 ml VMP-a na jednom mjestu.

NUSPOJAVE: Nakon primjene  VMP-a u venu mogu se pojaviti pojačano slinjenje i  suzenje, drhtanje, spontano mokrenje i defeciranje.Na mjestu primjene  VMP-a  u mišić mogu se pojaviti  lokalne reakcije  (edem, krvarenje,nekroza).Vrlo rijetko mogu se pojaviti nemir i povećana frekvencija disanja.  U rijetkim slučajevima životinje, posebice goveda,  mogu privremeno ležati nakon brze primjene VMP-a u venu.

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE: Telad, ovce, koze i svinje: primjena u mišić ili u venu.

Goveda: primjena  u venu.

Konji: spora  primjena  u venu.

Telad (do 6. mjeseca života), ovce, koze i svinje:dozu  10 mg menbutona na kg tjelesne mase (t.m.), što odgovara 1 ml otopine za injekciju na 10 kg t.m., treba primijeniti duboko u mišić ili polako u venu.

Goveda:dozu 5-7,5 mg menbutona na kg t.m., što odgovara 1 ml otopine za injekciju na 15 do 20 kg tjelesne  mase, treba primijeniti  u venu.

Konji:dozu 2,5- 5 mg menbutona na kg t.m., što odgovara 1 ml otopine za injekciju na 20 do 40 kg t.m., treba primijeniti  polako uvenu.

Primjena se prema potrebi može ponoviti nakon 24 sata. Čep se ne smije probosti više od 125 puta.

KARENCIJA(E): Meso i  jestive iznutrice: nula dana.

Mlijeko: nula dana.

GLAVNE INKOMPATIBILNOSTI:  Ne miješati s bilo kojim drugim veterinarsko-medicinskim proizvodima, posebice s onima koji sadržavaju soli kalcija, prokain penicilin iii vitamine B kompleksa.

Rok valjanosti: VMP-a kadje zapakiran za prodaju: 30 mjeseci . Rok valjanosti poslije prvog otvaranja  unutarnjeg pakovanja: 28 dana.

POSEBNE MJERE PRI ČUVANJU: Bočicu treba držati u kartonskoj kutiji radi zaštite od svjetla.

VELIČINA  PAKOVANJA: Kartonska kutija s 1 bočicom veličine 100 mL.

PROIZVOĐAČ: VET-AGRO Multi-Trade Company Sp. z o.o., LUBLIN

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *