Kexxtone

Kexxtone
11. October 2018. No Comments Intraruminalni bolusi admin

Intraruminalna naprava za kontinuirano oslobađanje za goveda

Sastav:

  • Djelatna tvar: Monenzin 32,4 g (odgovara količini od 35,2 g monenzin natrija).

 

Svaka intraruminalna naprava sadrži: 12 podjedinica od kojih svaka sadrži 2,7 g monenzina (odgovara količini od 2,9 g monenzin natrija). Polipropilenska* kapica za otvor. Polipropilenski* klip. Polipropilenski* valjak s krilcima. Čelična opruga. *Polipropilenski dijelovi obojani su narančastom bojom E110

Ciljne vrste životinja: goveda (mliječne krave i junice).

Indikacije: Za smanjenje pojave ketoze u peripartalnom razdoblju kod mliječnih krava i junica za koje se očekuje da bi mogle razviti ketozu.

Doziranje i način primjene: intraruminalna primjena.

Jedna intraruminalna naprava primjenjuje se na mliječnim kravama/junicama 3-4 tjedna prije očekivanog teljenja, upotrebom odgovarajuće naprave za primjenu. Kexxtone isporučuje prosječnu dozu od 335 mg monenzina dnevno tijekom oko 95 dana.

Za ispravnu primjenu intraruminalne naprave potrebna je odgovarajuća imobilizacija životinje. Obuzdati se mora kretanje u smjeru naprijed-natrag, a životinji se mora omogućiti držanje glave prema naprijed u isturenom položaju bez pritiska na vrat kako bi se spriječilo gušenje.

  1. Svaka intraruminalna naprava ima jedinstveni broj na svom tijelu. Taj broj treba zabilježiti s odgovarajućim identifikacijskim brojem životinje kako biste u slučaju regurgitacije naprave mogli identificirati životinju.
  2. Preklopite krilca duž tijela intraruminalne naprave i uvedite napravu u odgovarajući sustav za primjenu s otvorom prema naprijed.
  3. Obuzdajte životinju s glavom i vratom isturenim prema naprijed. Čvrsto zgrabite životinju jednom rukom za rub usta. Uvedite sustav za primjenu u usta izbjegavajući prednje zube. Kako biste izbjegli traumu i ozljedu ždrijela i jednjaka, ne primjenjujte pretjeranu silu.
  4. Uvedite sustav za primjenu dalje od korijena jezika izbjegavajući kutnjake. Nakon što životinja počne s gutanjem, sustav za primjenu će lagano kliznuti preko korijena jezika. NE PRIMJENJUJTE PRETJERANU SILU. Ako nailazite na otpor, izvucite sustav polagano i ponovite postupak.
  5. Pazite da vrh sustava za primjenu prođe iza korijena jezika. Nakon što životinja proguta, izbacite intraruminalnu napravu iz sustava za primjenu.

 

Karencija:

Meso i jestive iznutrice: nula dana.

Mlijeko: nula dana.

Vrsta i sadržaj unutarnjeg pakovanja: Vrećica od aluminijske folije sadrži 1, 3 ili 5 intraruminalnu (e/ih) napravu (e/a).

Ne moraju sve veličine pakovanja biti u prometu.

Proizvođač: Elanco Animal Health

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *