Bombex farumy

Bombex farumy
2. January 2017. No Comments Insekticidi admin

Vrlo učinkovit insekticid za tretman legla mrava (Lasius niger) (imaga i kukuljice), stjenica (imaga i kukuljice) (Cimex lectularius), muha (Musca domestica, Chrisomya megacephala, Haematobia irritans i Stomoxys calcitrans), tamnih žohara (imaga i kukuljice) (Alphitobius diaperinus), komaraca (Aedes aegypti, Aedes albopictus, Culex pipiens, Anopheles gambiae), crvenih grinja (imaga i kukuljice) (Dermanyssus gallinae), žohara (imaga i kukuljice) (Blatta orientalis i Blattella germanica), legla osa i stršljena (Vespula vulgaris i Vespa velutina) i ostalih letećih i gmižućih insekata.

BOMBEX® FARUMY® je namijenjen za korištenje u domaćinstvima i industrijskim objektima, na javnim i poslovnim zgradama, u domaćinstvima i oko domaćinstava (uključujući kuhinje), hotelima, trgovinama, bolnicama (osim okupiranih odjela), općinskim zgradama, prostorijama za rukovanje hranom (restoranima i trgovinama), klaonicama, kontejnerima i deponijama, prijevoznim sredstvima (autobusi, brodovi, kamioni i avioni) (osim okupiranih odjela) i u i oko vojarni. Koristiti se u poljoprivrednim objektima, štalama (uključujući kokošinjce, svinjce, štale i konjušnice), spremištima, peradarnicima, gospodarskim zgradama i gospodarskim područjima kao što su mljekare, staništa životinja i ptica, te također u skladištima i maloprodajama prehrambenih proizvoda, prostorijama za pakiranje mesa, supermarketima, trgovinama sirovina (osim trgovina žitaricama), mlinovima, praznim silosima i komunalnim poduzećima.

BOMBEX® FARUMY® je vrlo učinkovit protiv crvene grinje peradi i legla žohara u peradarstvu.

BOMBEX® FARUMY® se može koristiti za tretman površina i u štalama sa stokom.

Upute za uporabu:

BOMBEX® FARUMY® omogućuje brzo djelovanje i knock down učinak  za nekoliko sati, također se može koristiti za tretman gmižućih i letećih insekata s produženim rezidualnim djelovanjem do 90 dana. Produženo rezidualno djelovanje ovisi od tipa površine na koju je primijenjena i uvjetima okoliša. Ponoviti tretman ukoliko je potrebno.

 

Koncentracija za primjenu/ doza primjene:

Tretman površina, mrlja, pojasa, oboda, pukotina i procijepa:

BOMBEX® FARUMY® Voda* Površina
Slab napad
ili tretman na čiste površine
75 mL 5 L 100 m² (50ml/m²)
Jak napad
tretman prljavih i/ili upijajućih površina i podova.
100 mL 5 L 100 m² (50ml/m²)

* Količina potrebne vode može varirati ovisno o stanju površina i opreme.

Primjenjivati pomoću prikladnih ručnih mehaničkih ili električnih prskalica. Tretirati površine ravnomjerno, obratiti posebnu pažnju na pukotine, procijepe, nepristupačne prostore i staništa štetnika. Proizvod se može primijeniti na tvrdo poroznim, meko poroznim i neporoznim površinama. Proizvod nije za uporabu na odjeći ili posteljini ili u krevetima u kojima djeca spavaju.

Nosite prikladne rukavice i nepropusni kombinezon. Nosite zaštitu za oči pri pripremanju škropiva.

Iz higijenskih razloga preporučuje se nošenje opreme za zaštitu dišnih puteva tijekom tretmana.

Unutarnji tretman prostora – hladna i topla zamagljivanja:

BOMBEX® FARUMY® Voda*
Hladno zamagljivanje 100 mL 5 L 500 m³
Toplo zamagljivanje 100 mL 500 m³

* Količina potrebne vode može varirati ovisno o stanju površina i opreme.

Primijeniti pomoću opreme za toplo zamagljivanje, opreme za hladno stvaranje aerosola ultra niskog volumena (ULV), atomizera i ručnih ili leđnih prskalica koje su namijenjene za tretman prostora. Tretirati u zrak oko područja koje treba tretirati s posebnim naglaskom na mjestima gdje se insekti skrivaju i množe ili zadržavaju.

Zatvorite sva vrata i prozore prije uporabe. Ne ulazite u tretirano područje najmanje 1 sat nakon tretmana. Isključiti sve električne uređaje i klima uređaje. Nezaštićene osobe i životinje držati podalje od tretirane površine sve dok se tretirana površina ne osuši. Prilagoditi tretman u vrijeme kada su ciljani insekti najaktivniji. Nakon primjene prozračiti tretirano područje najmanje 4 sata ili koristiti ventilaciju  (1200 m³/h doza) za provjetravanje prostorija. Pričekati da se škropivo osuši prije sljedećeg ulaska u  tretirane prostorije.

Upotrebljavati isključivo od strane profesionalnih korisnika.

 • čuvati na sigurnom mjestu i izvan dohvata djece.
 • pohranite proizvod u dobro zatvorenim originalnim spremnicima, zaštićeno od sunca i vlage, skladištiti u prozračnoj i zaključanoj sobi. pohraniti na sobnoj temperaturi (6 ° c do 30 ° c). protresite prije uporabe.
 • nositi odgovarajuću zaštitnu odjeću (kombinezon) i sintetičke gumene/pvc rukavice prilikom rukovanja dodatno zaštiti oči prilikom pripreme škropiva. izbjegavati prekomjerno onečišćenje odijela i redovito ga prati.
 • ne udisati plin/dim/pare/aerosol. u suprotnom nositi opremu za zaštitu dišnih puteva i zaštitne naočale.
 • odmah oprati onečišćenu kožu ili oči. oprati ruke i nezaštićenu kožu nakon uporabe i prije jela. prilikom primjene ne jesti, piti niti pušiti.
 • prije primjene ukloniti ili pokriti sve spremnike s vodom i ribom.
 • zaštitite od kontaminacije strojeve i posude u mljekari.
 • ne kontaminirati prehrambene proizvode, pribor za jelo ili površine koje su u kontaktu sa hranom.
 • ako je moguće oprati sve površine prije primjene.
 • ako se proguta hitno zatražiti savjet liječnika i pokazati naljepnicu ili spremnik.
 • ostatke preparata i ambalažu odložiti na sigurno mjesto.

ne izlijevati u kanalizaciju.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *