Murin forte pasta, svježi mamac (20 kg)

Murin forte pasta, svježi mamac (20 kg)
18. December 2016. No Comments Svježi mamci admin

Murin forte pasta (svježi mamac) spada u grupu rodenticida za primjenu u javnom zdravstvu, komunalnoj higijeni i veterinarstvu na bazi aktivne tvari bromadiolon 0,005% i denatonium benzoate (gorka tvar) 0,001% koja odbija ljude i kućne ljubimce. Spada u grupu antikoagulansa.

Murin forte pasta crvene je boje, obogaćena aromom s vrlo izraženom privlačnosti miševima i štakorima u malim dozama. U sebi sadrži masnu tvar – ulja kikirikija i suncokreta tako da je cijelo vrijeme svjež i ne raspada se. Uništava miševe i štakore svih vrsta, čak nakon samo jedne konzumacije.  Do uginuća dolazi najmanje tri dana nakon što ga glodavac proguta, bez bolne agonije, tako da se ne stvara alarm u zajednici.  Nakon uginuća slijedi proces mumifikacije, smanjujući tako neugodne mirise.

Način uporabe:

Postavite mamce duž staza koje su obilježili glodavci, najvjerojatnije između izvora hrane i izlaza.

Doze:

  • za miševe: 20 – 40 grama (2 – 4 filter vrećice) na svaka 2 – 4 metra
  • za štakore: 60 – 100 grama (6 – 10 filter vrećica) na svakih 10 – 15 metara

 

Kada glodavci pojedu ili odnesu mamce u rupe ili druga skrovna mjesta, treba staviti novu dozu nakon 3 – 4 dana kako bi se kontroliralo praćenje i presretanje bilo kakve nove najezde. U slučaju nove infestacije treba izvršiti ponovno postavljanje novih mamaca nakon 7 – 10 dana.

U slučaju da nastane plijesan, mamce treba zamijeniti novima.

Ostali uvjeti i ograničenja:

Na mjestima gdje postoji mogućnost da djeca ili neciljane životinje dođu u kontakt s mamcima, mamce bi trebalo zaštititi nekom zaprekom ili ga staviti unutar stanice za rodenticide. Tako bi spriječili neželjeni kontakt i omogućili  glodavcu da na miru probavi mamac.

Prije svake uporabe treba pročitati uputu za uporabu  i deklaraciju o proizvodu.

Proizvođač: Vebi

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *